Jdi na obsah Jdi na menu

Lumír Mořický

Příspěvky

Proč kandiduji

Vážení spoluobčané, vážení voliči,

 

protože mi život obyvatel v naší obci nebyl lhostejný, vstoupil jsem před několika lety do komunální politiky, abych se mohl jistou mírou podílet na veřejném  životě v Hýslích. Začátky mého působení nebyly jednoduché, neboť jsem začal prosazovat nové názory. Zasedání zastupitelstva v kanceláři pana starosty bez účasti veřejnosti jsem nepodporoval, proto se přesunuly do knihovny. Zasedání zastupitelstva začalo být předem hlášeno obecním rozhlasem. Lidé se postupně naučili chodit na zasedání a začali sdělovat veřejně svůj názor. Staronovým zastupitelům se tento nový stav moc nezamlouval, neboť se veřejné schůze z důvodu projednávání více podnětů začaly prodlužovat (z pár desítek minut na hodiny). Během působení v zastupitelstvu jsem se snažil vždy přinášet podněty pro další zlepšení života v obci. Jenže čtyři veřejné schůze za rok, Vám moc prostoru k diskuzi neumožní.

V současnosti si dovolím o sobě říci, že jsem byl dvě volební období aktivním členem obecního zastupitelstva. Po celou tu dobu jsem byl jediný zastupitel v opozici. Nebylo to období jednoduché. Ale díky Vám, občanům naší obce, jsem vydržel a kandidaturu jsem nevzdal. Měl jsem od řady z Vás velkou podporu a za tu Vám moc děkuji. Vždy jsem bojoval za Vás. Ti lidé, kteří chodili a chodí na veřejné schůze zastupitelstva a předávají dál informace pravdivě, Vám to mohou potvrdit. I když jsem byl na prosazování změn z řad zastupitelstva většinou sám, podařilo se mi za těch 8 let prosadit např. výstavbu hřiště, výstavbu chodníku na konci obce směrem na Žádovice, zachování a opravu zvonu na kapličce, koupi budovy obchodu a zajištění nájmu fa. Jednota Hodonín, vykoupení chátrajících domů v obci.

Musím také přiznat, že řadu věcí jsem nebyl schopen sám prosadit a to mě velmi mrzí. Tento stav chci změnit. Proto kandiduji do voleb s kandidáty „ PRO OBČANY HÝSEL“, neboť těmto lidem záleží na budoucnosti naší obce. Svou kandidaturu jsem vždy přijal jako službu lidem, jako poslání měnit věci k lepšímu. Nemám rád závist, přetvářku a polovičatost. Nemohu vidět, jak obecní majetek chátrá a neudržuje se. Odmítám prázdné sliby současného vedení obce. Jsem nespokojen se stávajícím stavem v naší obci. Chci prosadit rozvoj obce, komunikaci mezi obcí a občany a aktivní řešení žádostí občanů.  Je nezbytné vytvořit plán rozvoje obce, na kterém by se měli podílet nejen zastupitelé obce, ale hlavně Vy občané. Přeji si, aby v zastupitelstvu obce byli lidé, kteří opravdu chtějí pro obec pracovat a mají svůj názor, který dokáží veřejně vyjádřit.

Obec Hýsly mám rád, je to moje rodná vesnice a záleží mi na tom, jak bude v budoucnu vypadat. Věřím tomu, že ve spolupráci s Vámi můžeme rozvíjet naši obec, ve které se spojuje tradice s přítomností, a která má a bude mít svým občanům co nabídnout.   

 

Občané Hýsel, přijďte k volbám a volte dle svého přesvědčení.

 

Lumír Mořický, kandidát do zastupitelstva

„Sdružení nezávislých kandidátů PRO OBČANY HÝSEL“

 

 
7. 10. 2014 | | Rubrika: Lumír Mořický